Dokumentet e Google goditur nga sulmet Phishing

0

Mos e redaktoni atë Google Doc, të paktën jo sot.

Nëse dikush ju fton të redaktoni një skedar në Google Docs, kujdesuni ta hapni atë pasi mund të jetë një skemë e sofistikuar e phishing për të marrë kredencialet tuaja.

Siç është detajuar në shumë faqe që nga sulmi i nisur në pasditen e 3 majit, sulmi dërgon shënjestra me një ftesë me email nga dikush që mund t’i njohë, i çon në një ekran të vërtetë identifikimi të Google dhe më pas i pyet ata që të “vazhdojnë me Google Docs”. Por kjo i jep leje një aplikacioni të palës së tretë që sapo është quajtur “Google Docs”. Kjo i jep hacker-it qasje në email-in tuaj dhe librin tuaj të adresave.

Kjo skemë e phishing është e ndryshme nga të tjerët në atë që funksionon brenda sistemit të Google. Ai përfiton nga fakti që ju mund të krijoni një aplikacion të internetit jo-Google me një emër mashtrues.

Nëse e keni klikuar aplikacionin, mund të ketë dërguar të gjithë në librin e adresave, ju mund të revokoni qasjen e ardhshme duke shkuar tek faqja e Aplikacioneve dhe faqeve të lidhura të Google, ku mund të hiqni aksesin nga “Dosjet e Google”. Gjithashtu, mund të jetë një ide e mirë për të ndryshuar fjalëkalimin tuaj.

Share.

Leave A Reply