Dita Botërore Fjalëkalimi: Fakt apo Fiction

0

Është koha për të marrë zotimin për të përmirësuar shprehitë tuaja të fjalëkalimeve

E enjte, 4 maj th, është Dita Botërore Fjalëkalimi. Një ditë reflektimi dixhital për të parë nëse zakonet e tua të fjalëkalimit janë në të vërtetë duke siguruar informacionin që përdor fjalëkalimin për të ruajtur.

Në shumicën e rasteve, përdoruesit e fjalëkalimeve besojnë se po bëjnë më të mirën për të përmirësuar sigurinë e informacionit dhe llogarive të tyre, por më shpesh sesa jo, ata po përdorin këshilla dhe truket që aktualisht krijojnë dobësi për llogaritë e tyre.

Le të shohim se ku qëndroni me fjalëkalimin tuaj, a mund të mendoni nëse deklaratat e mëposhtme janë fakte ose fiction?

Unë mund të përdor të njëjtin fjalëkalim për shumë llogari, veçanërisht nëse është vërtet komplekse.

Fiction. E di që mund të jetë e lehtë të përdorësh të njëjtin fjalëkalim për të gjitha llogaritë e tua, në mënyrë që ta kujtosh më mirë, por në të vërtetë rrit shanset për t’u prekur në hapësirën digjitale nëse je.

Nuk ka rëndësi nëse fjalëkalimi ka një letër të madhe, letër të vogël, numër, simbol dhe rimë të fshehtë, nëse dikush hackon një faqe interneti që përdorni fjalëkalimin dhe fiton hyrjen në bazën e të dhënave të përdoruesit, fjalëkalimi juaj i ndërlikuar nuk është shumë i dobishëm anymore. Ata mund të marrin të dhënat e vjedhura nga faqja e internetit për të provuar të hyjnë në llogari të tjera që mund t’i përdorni, si email-i juaj, llogaritë e mediave sociale dhe madje edhe llogaritë bankare në internet.

Përdorimi i legalizimit me dy faktorë ul gjasat e mia për t’u hackuar.

Fakt. Përdorimi i autentifikimit me dy faktorë është në rritje që nga kohët e fundit. Ju mund të jeni kërkuar të përdorni atë për një llogari në Gmail kohët e fundit. Punon duke shtuar një shtresë sigurie në llogarinë tuaj.

Me Gmail, kur i tregoni laptopit ose kompjuterit tuaj desktop se doni të hyni në një llogari, ajo automatikisht dërgon një kod në pajisjen tuaj mobile. Pasi të keni marrë atë kod, mund ta shkruani atë në fushë në kompjuter. Kjo lejon që faqja e internetit të dijë se ju keni më shumë gjasa të jeni personi që ju thoni se jeni nëse keni posedim të një pajisjeje sekondare të lidhur me llogarinë.

Unë duhet të ndryshoj fjalëkalimin tim çdo 30 ditë.

Fiction. Megjithëse kjo është një këshillë e mirë për llogaritë me rrezik të lartë, nuk është politika më e mirë për përdoruesit mesatar. Kërkimi i ndryshimeve të shpeshta të fjalëkalimeve zakonisht sjell fjalëkalime më të dobëta dhe më të dobëta, sa përdoruesit përpiqen për të gjetur vend të lumtur mes kujtimit të një fjalëkalimi të ri dhe gjetjes së ideve të reja.

Në vend që të kufizoni fjalëkalimin sipas moshës, përpiquni të përqendroheni në fjalëkalime më të forta dhe në vetëdijen më të mirë të përdoruesve. Ju duhet ende të shikoni për të ndryshuar fjalëkalimin tuaj çdo herë pas here, por ndoshta provoni çdo tre muaj kështu që ju nuk digjen aq shpejt.

Share.

Leave A Reply