Spitalet e Mbretërisë së Bashkuar raportojnë sulmin kibernetik

0

Disa spitale britanike thonë se po përjetojnë probleme të mëdha kompjuterike si rezultat i një shkeljeje në sigurinë kibernetike.

Spitalet në Mbretërinë e Bashkuar kanë të bëjnë me problemet e mëdha kompjuterike dhe telefonat e rrënuar si rezultat i një sulmi të dukshëm kibernetik të premten, më 12 maj.

Spitalet në Londër, në veriperëndim të Anglisë dhe në pjesë të tjera të vendit po raportojnë probleme me sistemet e tyre kompjuterike dhe u kanë kërkuar pacientëve që të shmangin spitalet, nëse nuk është një emergjencë.

NHS Merseyside ka tweeted se ata janë goditur nga një sulm i dyshuar kibernetik dhe po marrin masa për të mbrojtur sistemet dhe shërbimet e tyre.

Deklaratat nga spitalet e dëmtuara sigurojnë pacientët dhe qytetarët që profesionistët e IT-së po punojnë për të zgjidhur problemin sa më parë.

Share.

Leave A Reply