Më shumë viktima të parashikuara në sulmet kibernetike në botë

0

Ekspertët e sigurisë kibernetike presin që do të ketë më shumë njerëz që do të bien viktimë e sulmit kibernetik mbarëbotëror që goditi të premten.

Një sulm global i papërmbajtur i ransomware që goditi së paku 100,000 organizata në 150 vende pritet të përhapet në mijëra kompjutera sa më shumë njerëz të kthehen në punë të hënën dhe të identifikohen për herë të parë që nga fillimi i sulmit masiv në internet.

Sulmi, që besohet të ketë filluar të premten, është sulmi më i madh në internet, i përhapur ndonjëherë në të gjithë botën dhe nxiti panik pasi i dha kompjuterët të padobishëm, përfshirë teknologjinë e nevojshme për të drejtuar rrjetin spitalor të Britanisë, hekurudhën kombëtare të Gjermanisë dhe shumë kompani të tjera , Fabrika dhe agjenci qeveritare.

Një analizë e BBC-së përcaktoi se rreth $ 38,000 tashmë ishin paguar për ata që qëndronin pas sulmeve dhe pret që ato numra të rriten si përdorues të hyrë në të hënën dhe ata që tashmë janë të infektuar japin në kërkesat e hakerëve.

Hakerët u tërhoqën nga sulmet duke dërguar në email një malware të quajtur “WannaCry”, që thuhet se ishte vjedhur nga Agjencia e Sigurisë Kombëtare. Ndikon vetëm në sistemet Microsoft Windows. Pasi WannaCry hyn në një PC, ai mbyll të gjitha dosjet që gjen ndërsa hakerat u kërkojnë përdoruesve të paguajnë për t’i zhbllokuar ato.

Shtetet e Bashkuara nuk ishin aq të goditura ka edhe vende të tjera, sepse një ekspert në fushën e kibernetikës ishte në gjendje të ngadalësonte përhapjen e malware përpara se të bënte shumë dëme.

Nëse jeni duke hyrë në PC këtë mëngjes, sigurohuni që teknologjia juaj të përditësohet. Microsoft ishte i shpejtë për të dërguar një patch të sigurisë për dobësinë.

Share.

Leave A Reply