Ndryshimet e Sigurisë në Aeroporte përfshijnë Mbrojtjen e Soft Target.

0

Administrata e Sigurisë së Transportit ka paraqitur një kornizë të re për të mbrojtur objektivat e butë në aeroporte, si dhe konsideron ndalimin e elektronikës në fluturimet nga Evropa.

Administrata e Sigurisë së Transportit ka paraqitur një kornizë të re kombëtare për të përmirësuar sigurinë në hapësirat publike, veçanërisht në zonat e vendosura jashtë pikat e kontrollit të kontrollit të sigurisë.

Ndryshimet e reja vijnë në përgjigje të drejtpërdrejtë ndaj shqetësimeve në rritje rreth të ashtuquajturave incidente të buta të synuara pas sulmeve vdekjeprurëse të aeroportit në Bruksel dhe Stamboll vitin e kaluar.

Në një deklaratë, TSA tha se këto incidente “nxjerrin në pah taktikat dhe teknikat evoluese që kundërshtarët përdorin për të sulmuar objektivat civile në zonat publike”.

Gjatë gjashtë muajve të fundit, përfaqësuesit në industrinë, qeverinë dhe institucionet akademike punuan për të vlerësuar boshllëqet e sigurisë në aeroporte dhe për të krijuar një kornizë për të mbrojtur objektivat e butë.

Kuadri është i ndarë në tri seksione: shkëmbimi i informacionit, parandalimi i sulmeve dhe mbrojtja publike.

Grupi theksoi se “koha është e çmuar” kur bëhet fjalë për sulme masive-shkakësore, duke shpjeguar se normalisht ka vetëm rreth 10 minuta kohë për të komunikuar në mënyrë efektive dhe për të formuluar një strategji përballë një sulmi.

Ndryshimet e reja përfshijnë vendosjen e qendrave të operimit të aeroportit me orar të plotë, të cilat mund të koordinojnë përgjigjet ndaj situatave emergjente, të kryejnë kontrolle në sfond dhe të hapin hapësirat publike, punëtorët dhe ushtrimet praktike të ushtrimit dhe stërvitjet e emergjencës.

Përveç ndryshimeve në zonat më pak të sigurta të aeroporteve, Departamenti i Sigurisë Kombëtare ka marrë parasysh një ndalim elektronik të fluturimeve që largohen nga Mbretëria e Bashkuar në Shtetet e Bashkuara.

Zyrtarët amerikanë i kanë thënë linjave ajrore të “jenë të përgatitur” për ndalimin e elektronikës për të zgjeruar në vazhdimësi, fluturimet hyrëse në SHBA nga rajone të tjera, duke përfshirë Evropën.

Aktualisht, udhëtarët që fluturojnë nga 10 aeroporte në Egjipt, Jordani, Kuvajt, Katar, Marok, Arabinë Saudite, Turqi dhe Emiratet e Bashkuara Arabe nuk mund të sjellin elektronikë më të madhe se një celular në kabinën e avionit. Kjo përfshin laptopë, lojtarë DVS, tableta, kamera dhe lojëra elektronike.

Disa kritikë thonë se ndarja nga pajisjet e tyre i ekspozon njerëzit në humbje dhe vjedhje të pajisjes dhe, më e rëndësishmja, të dhënat që gjenden në pajisje.

“Është e qartë, duke kontrolluar laptopin tuaj rrit rrezikun e humbjes së kompjuterit tuaj. Marrja e të dhënave është vetëm një nga problemet me të cilat ballafaqoheni kur humbet një kompjuter, prandaj sigurohuni që gjithçka të mbështetet në çdo kohë “, thotë CEO i Alertsec, Ebba Blitz. “Megjithatë, rreziku më i madh që hasni nëse humbni një kompjuter të pa-komplotuar është se mund të hackohet. Pasojat mund të jenë shkatërruese. Jo vetëm që të dhënat e ruajtura në atë laptop specifik mund të arrihen nga një autor, por edhe identifikohen kredencialet për aplikimet në cloud. E vetmja mënyrë për t’u siguruar që informacioni juaj nuk mund të hackohet është që të gjithë diskun të koduar. “

Share.

Leave A Reply