Ky ligj dëmton privatësinë më shumë se përgjimi

0

Që nga koha kur mori detyrën më 20 janar, Presidenti Donald Trump ka nënshkruar shumë fatkeqësi dhe urdhra të diskutueshëm, por asnjë prej tyre nuk ka kaluar nëpër teknologji mjaftë në atë mënyrë që ligji që heq mbrojtjen e privatësisë në internet ka.

Në mes të bisedimeve rreth përgjimit të telave dhe pushtimit të privatësisë, ky ligj ka hequr në mënyrë të drejtpërdrejtë kufizimet e Komisionit Federal të Komunikimit (FCC) për ofruesit e shërbimeve të internetit (ISP) duke u lejuar atyre të shesin të dhënat e konsumatorit për shembull gjeo-vendndodhjen, historinë e shfletuesit, Dhe të dhëna të tjera personale për palët e treta.

Deri tani, nuk ka ndalesë për ISP-të që të tregtojnë të dhënat e përdoruesve të internetit tek reklamuesit dhe madje edhe agjencitë e zbatimit të ligjit, kushdo që vjen me ofertën më të lartë. Nga atje, të dhënat e konsumatorit janë vlerësuar dhe analizuar për pozicionimin më të mirë të reklamave dhe për të parashikuar sjelljen e ardhshme.

Nja dy muaj më parë, kishte një zhurmë se si spiunimi ndaj dikujt është një pushtim i madh i privatësisë së individit, por përkufizimi i SJ Res 86 është një grusht shteti për privatësinë.

Si ndikon gjithë kjo popullin?

Një përdorues i internetit është gjithmonë në rrezik të ekspozimit të tij kur është në internet. Është gjithashtu argumentohet se rrjeti ndonjëherë zbulon më shumë për personalitetin e një personi sesa vetë imazhin e tyre, sepse meqë ne po transmetojmë pothuajse çdo gjë rreth vetes në internet, mund të zbulohet qesharake.

Ngjashëm me mjekun dhe privatësinë e pacientit, ne kemi të drejtën e privatësisë kur shkojmë në Web.

Google dhe Facebook, duke qenë kontribues të mëdhenj për Barack Obamën, kanë gjoja ndjekjen dhe ndarjen e historisë sonë të shfletimit me këdo që për vite me radhë dhe duke u larguar me të. Në qeverinë e Obamës, korporatat si Comcast, Verizon, AT & T dhe të tjerët ishin të privuar nga të njëjtat të drejta për shkëmbimin e informacionit.

Me përjashtim të Apple, të gjitha këto kompani i bëjnë shumë para në historinë tonë të shfletimit dhe kur vetëm dy janë përzgjedhur si fitues, qeveria jonë është në mënyrë të hapur në shkelje.

Sipas mbështetësve të privatësisë, kompanitë që janë duke shitur lidhje interneti kanë qasje në informacionin e klientit në formën e faqeve të internetit që ata vizitojnë, madje edhe shkëmbimin e postës elektronike, informacion që do të ishte veçanërisht i dobishëm për reklamuesit dhe marketistët.

Ekspertët thonë se ofruesit e internetit janë ende të detyruar të mbrojnë informacionin e klientit, megjithatë, ai nuk specifikon saktësisht se si apo çfarë duhet të bëjnë kompanitë, pra rregullat e privatësisë në internet. Kjo nënkupton vetëm që kompanitë që ofrojnë dhe monitorojnë shërbimet e internetit mund të nxjerrin informacion dhe të investojnë në biznesin e reklamave. Një shqetësim tjetër është se që tani ofruesit e broadband-it do të kenë të dhëna të vlefshme dhe të ndjeshme, ata do të tërheqin gjithashtu vëmendjen e hakerëve.

Çfarë informacioni është në rrezik?

Ofruesit e shërbimeve të internetit mund të shesin me ligj të dhënat e mëposhtme private pa kujdes për ndonjë miratim:

 • Të dhënat e gjeo-lokacionit
 • Informacion financiar dhe shëndetësor
 • Informacioni i fëmijëve
 • Numrat e Sigurimeve Shoqërore
 • Historia e shfletimit në internet
 • Historia e përdorimit të aplikacioneve
 • Përmbajtja e komunikimeve
 • Afati kohor i komunikimit

Si të mbroni të dhënat tuaja private

Cilat mundësi janë qytetarët amerikanë, përveçse mund të jenë:

 1. Një VPN
 2. Tor Browser
 3. Modaliteti i fshehtë / privat në Browser
 4. Anti-tracking Tools

Një VPN

Për të parandaluar ofruesit e shërbimit të internetit nga arketimit në të dhënat private, një VPN është e nevojshme. Kur përdorni VPN ju jeni lidhur me një server të drejtuar nga ofruesi VPN nëpërmjet një lidhje të koduar.

Kjo do të thotë që të gjitha të dhënat që udhëtojnë midis kompjuterit tuaj dhe serverit VPN janë të koduara në mënyrë që vetëm ju dhe serveri VPN ta “shihni” atë.

Rrjedhimisht, ISP-të nuk mund të spiunojnë aktivitetet online. VPN gjithashtu fsheh adresën IP dhe maskon identitetin në internet.

Tor Browser

Tor ka për qëllim për të maskuar identitetin e përdoruesve të saj dhe aktivitetin e tyre në internet nga survejimi dhe analizën e trafikut duke i ndarë identifikimin dhe kurs. Është një zbatim i kursimit të qepëve, i cili kodon dhe pastaj kalon në mënyrë të rastësishme nëpërmjet komunikimit përmes një rrjeti relays drejtuar nga vullnetarë rreth globit.

Modaliteti i fshehtë

Modaliteti i fshehtë hap një dritare të veçantë që ju lejon të shfletoni në internet privatisht pa shfletuesin duke ruajtur vendet që vizitoni. Të gjithë shfletuesit më të mëdhenj tani vijnë me funksion të fshehtë ose të fshehtë.

Anti-tracking software

Një anti-ndjekja software siguron aktivitetin tuaj në internet nuk është regjistruar. Ai mbron identitetin tuaj në internet duke bllokuar në mënyrë aktive përpjekjet e internetit për të gjurmuar vizitat tuaja duke përdorur shërbime të tilla si Google Analytics, Woopra, WebTrends.

Share.

Leave A Reply